Rólunk

Fernezelyi Márton vagyok, 49 éves informatikus. Három felnőtt gyermek édesapja, aki – mivel a legkisebb még gimnazista – jogosult a családi kedvezményre és így a személyi jövedelemadó visszatérítésre is. Úgy éreztem, hogy a most visszakapott pénz olyan helyekről fog hiányozni, ahol sokkal nagyobb szükség van rá, mint a mi háztartásunkban. Ezért elhatároztam, hogy a visszautalt összeg jelentős részét támogatásként továbbadom olyan kezdeményezéseknek, amelyekről tudom, hogy jól fogják felhasználni. Amikor ezt az elképzelésemet elmeséltem pár ismerősnek, mindenki nagyon lelkes volt, és biztattak, hogy érdemes volna ezt sokakkal megosztani. Így jött létre a tovabbado.hu. Ha te is úgy gondolod, hogy csatlakoznál, írd meg nekünk, hogy te milyen célokat fogsz támogatni, és oszd meg a kezdeményezést minél több emberrel.

Én a következő szervezeteket támogatom:

Heti Betevő Egyesület
Egy olyan szervezet ami pont ott segít ahol szükség van rá. Heti több száz rászorulónak adnak meleg ételt. Kis csoportokban, lokálisan és sok-sok önkéntessel. A weboldalunkon az átláthatóság menüpont alatt minden információ megtalálható, hogy biztos lehess benne, hogy a támogatásod jó helyre kerül.

Utcáról Lakásba Egyesület
Az egyesület rossz állapotban lévő, lakhatásra alkalmatlan önkormányzati bérlakások hasznosítására kínál lehetőséget. Ezeket a leendő rászoruló bérlők, sok-sok önkéntes, és más partnerek bevonásával újítják fel. Az átláthatóságra Ők is nagyon odafigyelnek.

Baltazár Színház Alapítvány
Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. Nemcsak profi előadásokat hoz létre, hanem egyszersmind fontos társadalmi feladatot is ellát: munkát és megélhetést biztosít sérült emberek számára, valamint a művészet segítségével segíti a többségi társadalmat a sérült emberek integrációjában. Az éves bászámolóikat közzéteszik a weboldalukon.

Váradi Luca vagyok, szociológus, egyetemi oktató, két kisgyerek anyukája. Sokszor szoktam a gyerekeimmel arról beszélgetni,
hogy mik azok a jó és fontos dolgok, amik a befizetett adónkból valósulhatnának meg. Természetes, hogy most, amikor ez a
pénz nálunk landol, egy részét továbbadjuk számunkra fontos célokra. Mi az Igazgyöngy Alapítványt támogatjuk, mert a
szegénységben élő gyerekek és családok felzárkóztatása az egész társadalom érdeke, akárcsak a Bagázs Egyesület munkája,
akik lehetőségeket teremtenek telepeken élő romáknak. Emellett a Budapest Bike Maffiát támogatjuk, mert mindig ott segítenek, ahol a legnagyobb szükség van rá.
Csatlakozz hozzánk, legyél te is továbbadó! Beszélgess a témáról a gyerekeiddel, találd meg a neked fontos közösségi
célokat, és döntsd el te, hogy ezúttal mire menjen az adód.

Csatlakozz:
info@tovabbado.hu
https://fb.me/tovabbado
Legyél te is továbbadó! (facebook.com)